25. oktober 2009

IH82♥U: Andrew

Andrew Amorim lager film når han ikke spiller trommer i John Olav Nilsen & Gjengen. Han regisserte musikkvideoen til låten Anorektisk Utopi av fjorden baby! Musikkvideoen ble laget i juni 2008 på Grieg Trykkeriet i vaskerelven i Bergen. Tilbakemeldingen har vært variable. Mange hater litt på den. Føler personlig at den er for hard for en soul-kis. Og jeg skjønner virkelig ikke hvordan han har klart å få meg til å se ut som jeg dreper en slange. Det er mye videomanipulasjon og ting dere ser hendte aldri under opptaket. Hverken Svisj eller MTV ønsket å spille den. De som sier de liker videoen føler jeg lyver. Hva?


Andrew, min mann, svar på disse er du snill.


Hvor oppstod ideen til Anorektisk Utopi?
- Husker ikke helt. Tror jeg egentlig ville lage en ny versjon av Purple Rain basert på Fjorden Baby og Major Parkinson, Prince & The Revolution vs. Morris Day & The Time, men så kom 8 mile med Eminem som bare var jævla turn off, og hele greien gikk i dass. Endte opp med denne videoen etter at jeg hadde sett mye på porno en lengre periode i ensomhet.

Hvor lang tid brukte du?
- Selve filmingen gikk unna på et par timer. Så brukte jeg kanskje 100 000 timer på å klippe. Har dette med å aldri bli helt fonøyd, grunnen til at jeg aldri blir ferdig med prosjekter. Men denne ble jeg til slutt ferdig og relativt fornøyd med. Liker spesielt hamburgeren som dukker opp i første vers, noen fortalte meg en gang at kinoer pleide å legge frames med burgere inn i filmrullene sånn at publikum i underbevisstheten skulle bli sultne og kjøpe seg en burger i kioskoen, i ettertid tenker jeg at jeg skulle lagt inn nakenbilder av dere og meg selv sånn at seerne heller ble kåte og kvalme, men det ble med hamburgeren og en stjålet genistrek.

Har du noen preferanser?
- Nei. Men kanskje spesielt Dirty Power Game. Og en del andre som jeg ikke gidder å nevne som Jodorowsky, Korine og Moodyson, og i disse BIFF dager burde jeg også nevne PD. Ellers har jeg sett endel på katastrofefilmer i det siste, meg og Jan E sjekket ut Independence Day og Armageddon her om dagen, og jeg tror vi begge er veldig stoket på 2012 som kommer veldig snart. Legger du inn noen linker?

Nei.











Noen nye videoer som kommer fra deg?

- Jobber med litt forskjellige folk for tiden. Vil helst ikke røpe for mye, men kan nevne at John Olav Nilsen & Gjengen snart er i gang med video til neste singel.


Bildene er sterke og mange påstår at det finnes en underliggende agenda i vår musikkvideo. Vet du noe som bandet ikke vet?
- Vet sikkert mye som dere ikke vet. Men når det gjelder videoen er det ingen agenda, liker at ting forvirrer, og om mange påstår at det finnes en underliggende agenda i videoen er det bare positivt, selv har jeg ikke hørt noe, ikke annet enn at noen har fått eplepsianfall når de har sett videoen. Egentlig er det bare snakk om å tilpasse bildene til musikken. Dette er vibben jeg fikk av låten, andre opplever den kanskje annerledes, men jeg syntes låten er ekkel og frastøtende. Men på en fin måte, ekkel og frastøtende på en tilstøtende måte, om det er noe som heter det. Jeg vil ihvertfall ha mer. Ikke nok ekkel musikk som lages disse dager. Relativt lite groteskhet å spore for tiden.

Jeg ser på bildene du har laget på de gamle plakatene deres. Hvorfor ser Olav&Gjengen så gammeldags ut mens det du gjør med fjorden baby! virker så digitalisert?
- Det er bare et kompromiss i mediet, jeg skulle ønske vi kunne filmet med 8,16 eller 35mm men det hadde bare blitt for dyrt. Digitalt kan du skyte så mye du vil så og si gratis, en DVtape koster 50 spenn og den kan brukes om og om igjen, og til slutt var det vel også budsjettet, en grønn lapp og en fylla. Men som sagt prøver jeg mest mulig å bare tilpasse bildene til lyden. John Olav & Gjengen har jo et helt annet musikalsk uttrykk enn dere, og dermed er det naturlig at vi også har et annet visuelt uttrykk. Jeg liker å tro at jeg er allsidig på en smal måte, men som alle andre lurer jeg meg selv. Uansett, jeg liker det jeg liker, og liker noe av det jeg hater, alt annet bare hater jeg. Selv om jeg liker det.


Blir det flere fjorden baby! videoer i tiden fremover?

- Jeg håper det. Jeg liker musikken og har hørt mye på de nye låtene dere holder på med. Ingen grunn til å tvile ihvertfall, jeg vet hva som bor i dere, og tør å påstå at dere er Norges mest innovative band, til tross for at folk hater dere, eller kanskje nettopp derfor, og det er jo forståelig, dere er en kjip gjeng som alle andre folk vi omgåes med. Jeg hater jo dere litt jeg og, for å si det sånn, noe annet ville vært latterlig. Uansett har jeg noen ideer som må ligge og marinere litt. For eksempel har jeg hørt at studentene på Medisinske pleier å filme likdissekeringene, det hadde vært jævla fett å få til et samarbeidsprosjekt med dem. Vi får se, egentlig har jeg alltid hatt mest lyst til å lage barnetv. Men det kommer nok mer. Massevis.

Meg og deg går way back when og du går igjen i historiene mine som en mer eller mindre sympatisk fyr som jeg hersker litt over. Liker å tro at du er sånn for alltid men folk rundt meg sier andre ting. At du er evil. Hva betyr Hatorade, Gr82H8, Heard it through the rapevine og D8rape? Jeg ser verdien i å være drøy men kan du konkretisere hvorfor folk på facebook må dag etter dag lese dine litt kjipe statuskommentarer?
- Dette vet jeg ingenting om. Og folk leser jo det de vil lese, enten de vil det eller ikke. Jeg er kanskje full i vrede, som alle unge menn bør være, men jeg ønsker ikke folk ondt, ikke veldig ondt ihvertfall. Tror jeg er mer emo enn evol når alt kommer til alt. Vanligvis trenger jeg mest bare en klem.


Her er videoen til Anorektisk Utopi



Takk
til hele crewet (Anand & Alaister) som jobbet og bidro til at vi fikk vår egen musikkvideo laget av en fin fyr som Andrew.
NB! Uansett hva denne pessimisten sier så er fjorden baby! fortsatt all about love and freedom-rock. Keepin the spirit alive. One Love

7 kommentarer:

  1. rompa gjør vondt ennå. gode oneliners da.

    SvarSlett
  2. er forelsket i anorektisk utopi videoen.diggbart. og finfint intervju. yess

    SvarSlett
  3. Andrew er overhodet ikke kjip. Veldig glad for at man kan få sår i rumpen av å lese et andrew-intervju:) Jeg også elsker Anorektisk Utopi videoen. Tror faktisk Andrew skal lage en til video med oss! Hipp hopp hurra!

    SvarSlett
  4. Jeg synes videoen er helt rå, passer veldig bra til sangen! Bra intervju (:

    SvarSlett
  5. Hehe..visste ikke at Andrew drev med film akkurat:) Han er nå ihvertfall en skjønn trommis. Videoen? kjempe bra selvsagt:)

    SvarSlett
  6. Andrew har mange skjulte talenter. Ikke bli forbauset hvis du ser han ta en K-Grinds utenfor purkestasjonen med rollerblades for å si det sånn...hehe.

    SvarSlett