29. oktober 2011

Make that change.

Sturle Kvilekval, han som synger, vi er bare en fortelling, på radio. Mad stolt av jævelen. Slengte han fyren på WiMP kontoret nedi bakken og ristet han skikkelig. Eg ska' faen ha gratis abonnement for denne skrivesaken! Han dodden bare noiet knusevinkel på Fjoddixene og ga alle fem tilgang til gratis musikk, type resten av livet:) Thanx tjommi. 

Begynn å skriv folkens. Its crazy money in the game. Kjapp an eller så tar Sturle dere igjen. Han er så hooked at mailene ang. bookings for eventjobber er som krimbøker. Full i konspirasjoner:) Har selv aldri lest krim, eller bøker. Hadde dysleksi på videregåendeskole og da var jeg liksom fritatt fra lesing i all generell forstand, diggi det, fikk sitte på data på eksamen, tok med en diskett, fikk 5' i sosialkunnskap:) For min del, folk er all over my case, Nam kan ikke du skrive noe for oss då, de jentene i telefonen har evig deilig nrkstemme og mailsene er dipped i smilyface, og du bare, lett, men jeg gjør det bare for deg. Så kicker noien seff inn, men så boom, $, du kjøper sushi på Kiwi på Hetlevikåsen, betaler telefonregninger på nettbank, easy living på bare greasy ass skriving. Bare sjekk ut dette innlegget, 500,- rett i lommen til SulleKai for å diktere småli' ordrett hva jeg sier. Possibilities. Det ser jo helt norsk ut der du sitter og leser? 
Kom an slaure-Loddefjord. Skriv ymse drittz og send til Ba eller BT, og si, kom an, dette e mæt. 9 av ti her ute sitter i kjellerleilighetene er geniale. Vi kaller det LOD-gener, men gener står for genier, men sant, vi er tidenes humble folkeslag, vi baner rom for folk der ute. Slightly paranoid as well er vi og, so its all good to just stay in hood sånn sett. Har selv bare stortsett danket meg her ute på sofaen til min mentor, Papa roachclip, også Fjorden Baby sin famileterapeut, og bare nøte livet. Wussup jewPål, youporn, Stig, Kjetil, Yngve, Ask, Kim E, Ivan pluss alle i Loddefjord, og det rare musikkreiret uti Skålevik. God Damn. Som musiker gjør jeg min plikt som alltid, tar med noen xlr kabler, jacker, trommestikker til folkene, og la meg få si, det er en vandrende Sun Studio her ute i de tusen hjem. Sofistikert. 
Carl Perkins...tyggetobbi,crossroads,..demons...støvballer. No mo' gangsta. Highway menn nå. Rocknrolling and patrolling. Har bumpet over masse bra utstyr som, raevfingsi/crémegule sennheiser mikks fra 67, ol skool telecaster fra nashville tennesse, ymse lapsteels, mxr pedaler og OD-1, fattigmannsgrungemasteren stacket opp til Peavey 15w og en epiphone SG i kjent xgenerasjon vigør. Bare les Sturle sin tekst under her, yes we are the fuckedupgeneration...in deed. Og en surfegrønn mustang har jeg også sett på riksvei 555 til Sotra. Og det er høst her ute. Beautiful. Vi vet dakka e der ute LOD. Rise above. Above the rimshot. 

Sturle skrev denne piecen herunder på null komma niks og boom, mad freeload. Headphones, tracksuits...Fairly dipped, mothafuckas. Riktignok mad whack attack hva folk gir vekk av ting av og til. Noen av de pumaskoene med to venstrebein som Flemmet og Kjetil er helt utrolig mongo ridikolaus. Usch, jeg har dårlig samvittighet, jacket en ung gutt i Lillehammer, big time Fjorden fan, stod helt foran, ville bare ha en t-skjorte og vi grindet han til å kjøpe et par Reef sneakers av to forskjellige størrelser. 39 og 43...My heart goes out 2 u. NB! Det var bare flipp at vi facerapet deg, Du ble bare panket langt inn i heinien av g-koden rett og slett. LoLs, på Øya backstage var det en trendy butikkdame som gav vekk de styggeste dongeribuksene med rockefrynser på knærne og islandshestesleng til alle "rocke" artistene. Hehe, så Maria Mena komme ut av dassen med en sånn bukse:)

Fjorden Baby hilser og sender alle mye kjærlighet for tilbakemeldingen for SKBrannlåten Republikken. Gøyeste musikkopplevelsen. Tenk å få være med på noe så stort. Vi leide inn en VC-10 vocodeursynth for å få robotstemmen på Elektrisk Regn partiet, tok med et lass av et crazy kor og banket ned kompet i studio kjapt med style og grace. Jan Eivind sine trommefills, prøv det selv og skjønn at Jan E, han, han e en altfor mata fyr.
Digger fotball, digger Brann. Nå må de konse om å vinne. Our heart goes out to you players. Lykke til! Austin - du er den kuleste fyren i verden.

Les dere opp på Sturle sin deilige nostalgoatrip. 1991. 

Wimp Rewind - 1991: Året jeg fant ut at wank-off var galskap digg for en selv.

Hallo.
I mine kretser var det obligatorisk å hate på Marky Mark & The Funky Bunch for alle jentene hadde plakater av ham i baris på rommene sine og han var lizm definisjonen på wack. Det var Michael Jackson og Guns N’ Roses det handlet om for meg, på kassett. Tror jeg fikk Dangerous-originalen (for et cover!) av min mor og Use Your Illusion 1 & 2 originalene (for noen covre!) av min onkel. Men stort sett var det kopierte mixtapes det gikk i den gangen, Spin Doctors, Ice Cube, 808 State, Naughty By Nature, The September When, Ice T, Life.. But How To Live It?, Dr. Alban, Yello og KLF på samme kassett, og alle med respekt for seg selv hadde walkman.

 

Ja, det var en spesiell tid, 1991, jeg ble ni det året og var klar for dette livet, klar for en jam, vi var MTV-generasjonen, young, dazed, confused etc. Husker en i parallelklassen som åpenlyst digget Roxette og hadde Joyride, originalkassetten. Han kisen der er modig tenkte jeg, for jeg likte jo musikken, men kunne ikke si det til noen, var redd for at det kunne bli holdt mot meg (slik var det med så mye). En låt jeg husker veldig godt er “Losing My Religion” av R.E.M, de var et av favorittbandene til min onkel, men det ble litt for sofistikert for en ung gutt som meg, heftig tema, religion, en venn av meg sa den handlet om jødedom og det var ganske scary. “Wind Of Change” med Scorpions er en annen låt fra det året som havner litt i samme kategori, tror ikke jeg hadde den på kassett for den hadde ikke gatekred av en eller annen grunn, men sett i ettertid er jo det en kongelåt som ga varige inntrykk på min sjel, den plystringen, faen, gåsehud-vibber.
Vi så mye på MTV, den saken er grei. Kom hjem fra skolen og skrudde på MTV sporenstrex, det var en så naturlig del av vår daglige rutine at det blir for dumt å snakke om det som et slags rituale. Min onkel pleide å si at det kule med MTV er at det går an å se cirka hver tredje video og i mellomtiden er det bare til å zappe i kanalene, se litt snooker på Eurosport f.eks. Ok, her kommer en innrømmelse, min onkel kalte Simply Red for Simply Crap, men jeg likte litt han rødhårete kisen som vandret gjennom ørkenen under stjernene i en kappe, hadde sympati for ham på en måte. Det gjorde ikke saken bedre at absolutt alle vennene mine avfeide denne gruppen som homo-musikk og at min onkel fortalte (advarte) om en løk i Loddefjord (Olsvik eller Brønndalen) som hadde fått kallenavnet Simply Red’n fordi han ville putte på Simply Red på en fest, noe som tilsvarte å bli stemplet som taper og tulling, en freak, for evig og alltid. Alt dette fikk meg til å innse at musikk var alvorlige saker, viktigere enn liv og død akkurat som fotball. Yes, noen år senere dukket Jamiroquai opp og jeg havnet i en lignende eksistensiell krise (men det er en annen historie).
Uansett, jeg er sikker på at de som vokste opp uten kabel-tv ble litt kjipere folk enn oss, det må ha manglet noen sentrale inputs i livene deres og jeg innbiller meg at de er skikkelig bitre nå og stemmer FrP hver eneste gang på trass eller som et slags prinsipp. Bare tenk på alle disse inntrykkene vi ble servert daglig, som har formet oss på godt og vondt og som de har gått glipp av, “Cream” med Prince & The New Power Generation, “Under The Bridge” med Red Hot Chilli Peppers, “Freedom” med George Michael, “Been Caught Stealing” med Janes Addiction, “Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) med C + C Music Factory, “Unbelievable” med EMF og listen goes on 4ever og dette er bare 1991….
Og ja, på slutten av dette året dukket det opp en låt og en video som forandret vår virkelighetsoppfatning grundig og totalt, alle snakket om dette bandet, denne stilen, denne lyden, i skolegården, på senteret og i hjemmene, min onkel sa uten å blunke at dette var the real deal 4real, jeg tenker selvfølgelig på Nirvana, “Smells Like Teen Spirit” fra fantastiske Nevermind, ingenting har vært det samme siden.

MTV (r.i.p)
- Sturle, Fjorden Baby

4 kommentarer:

  1. oi kordan klarer du å fixe den der testen for å kommentere når du e dyslektiker. Eg bruker 5 forsøk hver gang. Koffor kan de ikkje be oss om å runde første brettet på Mario eller nokke istedet, mye fetere og tar mindre tid.

    SvarSlett
  2. The September WHAT?

    SvarSlett
  3. æååhåheøh, nirvana er verdens flotteste band. eller var.. kunne gjort alt i verden for å få sett de live, alt.

    SvarSlett
  4. Yo Nam! Ka skjer med bloggen då?
    Trenger nye innlegg mann!

    SvarSlett